Esmeralda van Malde

Art is something absolute, something positive, which gives power, just as food gives power!

Kunst met een knipoog

Door de jaren heen en haar bezoeken aan verschillende landen; met name Mexico, werd zij geïnspireerd door de vormen, kleuren, mensen, geloven, natuur en dieren. In de meeste van haar werken zul je dan ook Mexicaanse invloeden zien gemixt met Aziatische invloeden en andere culturen en geloven. Zo ben ze op het idee gekomen, om een collectie te maken “Colors of life” deze bestaat uit  kunst met glaskralen / swarovski  op schedels  en interieur objecten. Zij vervangt hiermee bijvoorbeeld  het schilders doek voor echte schedels/ objecten en de verf vervang ik door  een nieuw medium 1mm/4mm glaskralen / swarovski   afgegoten met epoxy lak.

Wanneer zij met schedels werk zorgt ze er altijd voor dat er alle officiële documentaties & verklaringen bij zitten ! Ze houdt van dieren en wil er zeker van zijn dat ze van nature gestorven zijn en niet geschoten! Met het grootste hart voor dieren behandel Esmeralda de schedels dan ook met diep respect wanneer zij haar kunst erop maakt en zo het dier weer een bijzonder mooi tweede leven probeer te geven, zodat ze weer met hun pracht en praal in het middelpunt staan!

Een van haar uitdagingen is om van een alledaags -misschien wel saai object-, een kleurrijke kunstzinnig stuk te maken, iets waar je niet omheen kunt. Daarnaast wil Esmeralda laten zien wat er nog meer mogelijk is en probeert zij op deze manier een tweede nieuwe leven in te blazen.

Esmeralda wilt aan de wereld laten zien wat voor moois je kunt creëren als je alles samen brengt, door het mixen van kleuren, invloeden van mensen, dieren, culturen, geloven en vormen, krijg je een unieke kunstzinnige eyecatcher! Esmeralda zal daar zeker een bepaald gevoel bij de kijker losmaken, daarom associeert zij mijn kunst ook wel eens met: Kunst met een knipoog!