Nieuws

Duurzame kunstwerken bij Van Schaik Art

sandrawestgeest_slowart

sandrawestgeest_slowart

Een redelijk nieuwe trend in de kunstwereld is kunst gemaakt van afval. Dat levert niet alleen hele toffe kunstwerken op, maar het is ook nog eens heel erg duurzaam. Is dat eigenlijk niet alles wat we willen?


De kevers van Sandra Westgeest helpen bij het reduceren van straatafval. Hoe ze dat doen? Elk dag raapt zij minimaal één stukje zwerfvuil. Ze bewaart het, denkt na over wat ze er nog mee kan, ze knipt in blik, ze snijdt in papier, ze maakt het mooier en voilà. Zo worden er blikken kevers geboren. Kevers die helpen met opruimen.

Het rapen, het maken, het laten zien, het delen van haar blik op afval, geeft haar een goed gevoel. Ze wilt eraan werken om het opruimen van straatafval chique, gezellig en kunstig te maken. Het slechte imago, dat rapen een (taak-)straf is, mag van haar de wereld uit.

Ze heeft haar ergernis omgezet in iets moois en in een gewoonte. Met kleine stapjes wordt onze wereld een klein beetje fraaier.

Elke dag een kever’ — handgemaakt van Utrechts straat afval.

BEKIJK KUNSTWERKEN

 

0 comments on “Duurzame kunstwerken bij Van Schaik Art

Leave Comment